Tehlikeye Karşı Tedbirler Alınmalı

Reklam
Reklamı Gizle

Türkiye genelinde başlayan normalleşme süreci kapsamında Kırşehir’de de hayat normale dönüyor. Kırşehir’de Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan işletmeler tekrar iş başı yaparak, vatandaşlar biraz daha rahatladı.

Uzun sürenin ardından ilk kez açılan restoran ve diğer işletmelerde yemek fiyatlarında bir artış olduğu iddia ediliyor. Vatandaşlar, haksız fiyat artışın önüne geçmek için sürekli denetim yapılmasını istiyor.

Kırşehir’de uzun süreden beri kapalı olan kafe ve restoranlar, uzun bir aranın ardından tekrar açıldı. Sosyal mesafeye dikkat edilerek, maske kullanımı başta olmak üzere bazı tedbirler alınarak hizmet verilmeye başlandı. Hayat normale dönerken, esnaf ve işletmecilerin de bu anlamda yüzü gülmeye başladı. Kırşehir’de uzun süre iş yapamamaktan şikayet eden esnaflar, geçen süre içerisinde çok maddi sorun yaşadığını ifade etti. Başta faturalar olmak üzere, tüm ödemelerinin geciktiğini, aile geçimini ise kıt kanat yaptıklarını belirten esnaflar, bundan sonra rahatlayacaklarını düşünüyor. Öte yandan bazı restoranların yemeklere zam yaptığı iddia ediliyor. Kırşehir’de Koronavirüs sonrasında açılan işletmelerde, önceki dönemlere oranla yemek ve içecek fiyatlarının yükseltildiği belirtiliyor. Vatandaşlar, haksız şekilde zam yapılmaması için işletmelerin sürekli denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Rahatlama Sürecinde Virüs Yeniden Yayılmasın

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri biraz daha esnetilirken, bu rahatlama sürecinden tedirgin olanlar da var. Kırşehirli vatandaşlar, kurallara uyulmayacağını düşünerek, koronavirüsün tekrar artma ihtimalinin olduğunu düşünüyor. Yetkililer uyarıları dikkat edilmesi gerektiği uyarısını sık sık yineliyor. Kalabalığın fazla olması nedeniyle tehlikeyi tetiklediğini dile getiren bazı vatandaşlar, özellikle sosyal mesafe ve maske kullanılmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Koronavirüsün tekrar yayılmaması için rehavete kapılmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu anlamda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Haber Didem Ceylan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.