29 Ekim Kutlamaları Cumhuriyet Resepsiyonu İle Sona Erdi

Reklam
Reklamı Gizle

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu verildi.

 “ÜÇKITAYA YAYILAN TOPRAKLARIMIZIN ELİMİZDEN ÇIKMASINA SEBEP OLMUŞTUR”

Vali İbrahim Akın, resepsiyonda yaptığı konuşmasında, “Bilindiği üzere batı dünyasının ortaçağ zihniyetinden sıyrılarak ilim ve fende ilerlemesi ancak Osmanlı Devleti’nin bu gelişmelerden uzak kalması zaman içerisinde üç kıtaya yayılan topraklarımızın bir bir elimizden çıkmasına sebep olmuştur”

“OSMANLI DEVLETİ’Nİ TAMAMEN BİTİRME YOLUNA GİDİLMİŞTİR”

Milletlerin hayatında en küçük duraklama bile büyük bir tehdit iken bir cihan devleti olan Osmanlı Devleti, ilerlememizi istemeyen dış güçlerle savaşmış ve büyük vakit kaybetmiştir açıklamalarında bulunan Vali Akın, “Bu süreçte istedikleri güce ulaşan ve kudreti arttıkça hırsları da çoğalan batılı devletler ise “hasta adam” olarak gördükleri Osmanlı Devleti’ni tamamen bitirme yoluna gitmişlerdir”

“MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE KURTULUŞ SAVAŞI’NI BAŞLATMIŞTIR”

“Savaş ve ardından yapılan antlaşmalar göstermiştir ki düşmanın bizden istedikleri sadece toprak değildir, esas mesele asırlardır yok edemediği milli varlığımızdır. Ancak her zaman hür ve müstakil olarak yaşamış milletimiz yurdumuzun işgal edilmesine sessiz kalmamış ve bütün varını yoğunu ortaya koyarak Mustafa Kemal Paşa’nın öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Ne mutlu ki, büyük yokluklarla yürüttüğümüz İstiklal Mücadelesi milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle sonuçlanmıştır”

“29 EKİM 1923’DE CUMHURİYET İLAN EDİLMİŞTİR”

Vali Akın, “Artık milli mücadelenin en önemli safhası kapanmış ve milletimiz bir yol ayrımına gelmiştir. Neticede milletimiz en doğru kararı vermiş ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. Bizler, emperyalizmi dize getirerek yepyeni ve çağdaş bir devlet kuran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ecdadımızla gurur duyuyor ve bu kutlu gün dolayısıyla bütün şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha şükranla anıyorum” dedi.

Resepsiyon, Vali ve eşi tarafından Cumhuriyet pastası kesilmesinin ardından masaları tek tek dolaşarak katılımcılarla sohbet etmeleri ile sona erdi. Resepsiyona ilimiz protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Cemre Bayram

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.